English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

BARIŞ ADIBELLİ

Üyelik Girişi
Videolar
SOSYAL AĞ
Sosyal Ağlarda 
 
Site Haritası
Takvim

ANASAYFA



 


  

Günlerden beri dünya Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldü mü kaldı mı ona odaklanmış duruyordu ki bir Gübre fabrikasının açılışında kurdele keserken görüldü de dünya rahatladı. Gerçi görüntüdeki kişi gerçekten Kim Jong-un muydu yoksa dublörü müydü o da tartışmalı. Zaten Trump, konu hakkında yorum yapmayacağını söyleyerek yeni bir gizem yaratmaktan da geri durmadı. Şimdi dünya soruyor acaba Kim Jong-un gerçekten öldü mü? Gelelim esas konumuz olan salgından sonra dünya nasıl bir yer olacak sorusuna… Covid-19 salgının başlamasından itibaren üç önemli konu uluslararası kamuoyunu meşgul etti: Birincisi virüs neden ortaya çıktı, ikincisi aşı bulunacak mı, üçüncüsü salgından sonra dünya nasıl ocak?
Barış Pınarı Harekâtı başladığından beri bir “general Mazlum Kobane” ismi aldı başını gidiyor. Bütün uluslararası medya Mazlum Kobane’den bahsediyor. Sözde general olan bu kişi Türkiye tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılmış bir terörist ve Türkiye’de birçok saldırıdan sorumlu tutuluyor. Mazlum Kobane, Türkiye, tarafından aranırken, yakalama kararı çıkarmışken ABD tarafından en yakın müttefik olarak görülüyor. Hiçbir askeri geçmişi olmamasına rağmen Trump ve Amerikan yönetimi kendisini “general” diye adlandırıyor ve ısrarla Türkiye’nin karşısına muhatap bir şahıs olarak çıkarılmaya çalışılıyor.
Aylardır, Hong Kong’da Çin merkezi yönetiminin suçluların Çin’e iadesine yönelik kanun değişikliğine karşı protesto gösterileri düzenleniyor. Tam bundan 30 yıl önce Pekin’de Tiananmen Meydanı’nda patlak veren öğrenci gösterilerine benzetilen Hong Kong’daki gösterilerde bugüne kadar herhangi bir çözüm ya da bir gelişme olmadı. Pekin yönetimi, bu gösterileri tamamıyla bir anarşi olarak görmektedir; hatta bir adım öteye giderek bir şekilde göstericileri dış güçlerle ilişkili olarak değerlendirerek, bunun bir sivil terör eylemi olduğu kanısı da yaratmaya çalışmaktadır. Tıpkı Tiananmen öğrenci olaylarında da olduğu gibi Hong Kong’da da temel tema demokrasi olarak ortaya çıktı. Çin, bu gösterilerin baş sorumluları olarak ABD ve İngiltere’yi görüyor. Pekin’in yaptığı açıklamalarda ABD net bir şekilde suçlanırken İngiltere üstü kapalı olarak değiniliyor ve resmi açıklamalarda pek fazla yer almıyor. ABD’nin bilindik tavrı anlaşılırken İngiltere’nin son dönemde yeniden eski emperyal günlerinin arayışına girdiği gözden
 3 
manşetler

Türk ve Dünya Tarihinde Yaşanan Olaylar
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam12
Toplam Ziyaret14183